Sammenlign produkter
 1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.
Lukk

Slåpetorn

Prunus spinosa

Prunus spinosa (norsk navn: slåpetorn) er hjemlig hekkplante som naturlig vokser langs kysten i Sør-Norge. Den egner seg særlig til uklipte eller frittvoksende hekker. Røttene på slåpetorn vokser kraftig. I tillegg setter den rotskudd og har mange grunne røtter. Slåpetorn kan derfor ikke plantes i små hager i byen, der den vil spre seg for mye. Slåpetorn blomstrer fra mars til april/mai og tiltrekker seg masse insekter, særlig bier. Slåpetorn får svarte bær på sensommeren som kan brukes til syltetøy, saft og vin. Fruktene på planten modner i løpet av frostperioden, og etter at de har vært utsatt for frost smaker de veldig godt. Slåpetorn tiltrekker fugl, da de liker bærene godt.

Fordeler:

 • Lettstelt og nøysom, trives overalt.
 • Vakker hjemlig planteart til frittvoksende hekk
 • Slåpetorn holder husdyr unna takket være tornene

Ulemper:

 • Ikke velegnet til vanlige hager (i byen) pga. de kraftig voksende røtter.
Vis mer Vis mindre
Fra kr 162,80
 • Insektlokkende Insektlokkende
 • Fruktbærende Fruktbærende
 • Blomstrende plante Blomstrende plante
 • Uformell hekk Uformell hekk
Maksimal bredde i cm
200 - 250
Maksimal høyde i cm
400 - 500
Vokseplass
Halvskygge, Full sol
Vinterherdighet
Bra
Bladfarge
Grønn
Giftig
Nei
Vekst per år i cm
25 - 50
Vekstform
Busket, Opprettvoksende
Latinsk navn
Prunus spinosa
Produktegenskaper
Løvfellende, Blomstrende plante, Uformell hekk, Fruktbærende, Insektlokkende
Potte

Prunus spinosa Potte 60-100 cm

kr 162,80 Fra kr 57,60

Prunus spinosa Potte 60-100 cm

kr 162,80 Fra kr 57,60
Tilgjengelig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antall per løpemeter
6
Type røtter
I potte
Minste salgsenhet
15
Se detaljer
Tilgjengelig
 • 15+ kr 107,00
 • 50+ kr 68,50
 • 200+ kr 57,60
Legg til i ønskeliste
Legg til og sammenlign
Slåpetorn som hekk

Slåpetorn som hekk

Slåpetorn er et unikt produkt i sortimentet vårt. Sortimentet vårt består særlig av hekkplanter til hagen. Slåpetorn, derimot, kan ikke plantes i vanlige hager. Det er en plante som egner seg godt som frittvoksende hekk og kan for eksempel brukes som skille mellom enger. Hekkplanterdirekte.no har et bredt utvalg. Med slåpetorn satser vi altså på en helt annen målgruppe enn med våre andre planter.

Gjerder av hekkplanter er svært klassiske, især i kuperte områder. På enger og gressletter finner man eksempler på frittvoksende hekker av bl.a. slåpetorn - et vakkert syn i landskapet. Dette kalles også ‘bocage’: verden som scene, med et stadig skiftende sceneri av blader og blomster. Slåpetorn gjør dette til virkelighet og beriker landskapet.

Kjøp slåpetorn på Hekkplanterdirekte.no

Kjøp slåpetorn på Hekkplanterdirekte.no

Eier du mange kvadratmeter land og vil du plante et landlig, klassisk skille? Så har du kommet til rett sted. På Hekkplanterdirekte.no selger vi hovedsakelig til enkeltpersoner. Vi sørger for at plantene leveres, så du selv kan plante dem ut i hagen din. Slåpetorn kan leveres i hele Norge (der den vil trives) - ikke bare hjemme hos deg, men også til det stedet der hekken skal plantes. Du kan kjøpe slåpetorn i nettbutikken med noen få klikk. Det finnes også andre måter å kontakte oss på (f.eks. pr. telefon eller mail), så du kan kjøpe slåpetorn på akkurat den måten som passer deg. Noen av våre kunder er ikke vant til å kjøpe slåpetorn på nett i en nettbutikk - men vi er sikre på at du vil oppdage hvorfor de alle kommer tilbake, igjen og igjen.

Vis mer Vis mindre