Sammenlign produkter
 1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.
Lukk

Forsythia intermedia ‘Spectabilis’

Forsythia intermedia 'Spectabilis'

Forsythia intermedia ‘Spectabilis’ (ikke noe norsk navn) er god til frittvoksende hekker. Forsythia ‘Spectabilis’ skal beskjæres hvert år for å blomstre frodig igjen året etter. Hvis du ikke beskjærer forsythia vil planten etter hvert sette færre blomster. Beskjæring av forsythia bør utføres på følgende måte: etter blomstringen (når blomstene har visnet og blitt brune) skal de greinene som planten har blomstret på skjæres ned til noen få centimeter over bakken. De nye skuddene - som forsythia ‘Spectabilis’ vil bære blomster på året etter - dukker allerede opp. Forsythia ‘Spectabilis’ har en åpen vekstform og er derfor ikke det beste valget for de som er på jakt etter en hekk som skjermer for innsyn. Forsythia ‘Spectabilis’ er imidlertid en utmerket plante når den brukes til uformelle hekker og som kantbeplantning.

Fordeler:

 • Nydelig blomstring rundt april måned ved godt stell.
 • Egner seg godt til uformelle, frittvoksende hekker.
 • Trives på all slags jord, bare den er næringsrik.

Ulemper:

 • Åpen vekstform.
 • Krever riktig beskjæring for å sikre blomstring.
>
Vis mer Vis mindre
Fra kr 300,10
 • Uformell hekk Uformell hekk
 • Blomstrende plante Blomstrende plante
 • Opprettvoksende Opprettvoksende
Maksimal bredde i cm
300 - 400
Maksimal høyde i cm
250_300
Vokseplass
Halvskygge, Full sol
Vinterherdighet
Bra
Bladfarge
Grønn
Giftig
Nei
Vekst per år i cm
20 - 40
Vekstform
Bredt opprettvoksende
Latinsk navn
Forsythia intermedia 'Spectabilis'
Produktegenskaper
Løvfellende, Blomstrende plante, Uformell hekk, Opprettvoksende
Potte
Tilgjengelig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antall per løpemeter
5
Type røtter
I potte
Minste salgsenhet
50
Se detaljer
Tilgjengelig
 • 50+ kr 195,20
 • 100+ kr 123,80
 • 200+ kr 103,80
Legg til i ønskeliste
Legg til og sammenlign
Tilgjengelig
Kvalitet
Ekstra kvalitet
Antall per løpemeter
4
Type røtter
I potte
Minste salgsenhet
15
Se detaljer
Tilgjengelig
 • 15+ kr 581,40
 • 50+ kr 362,90
 • 100+ kr 304,10
Legg til i ønskeliste
Legg til og sammenlign
Forsythia ‘Spectabilis’ som hekk

Forsythia ‘Spectabilis’ som hekk

Forsythia intermedia ‘Spectabilis’ er en hekkplante som skiller seg ut fra mengden med sine flotte farger. Forsythia skal beskjæres regelmessig for at planten skal beholde sin prydverdi. Hvis den beskjæres korrekt vil de fascinerende gulaktige fargene vise seg, og fargene er noe av det som gjør forsythia ‘Spectabilis’ til en populær prydplante. Forsythia ‘Spectabilis’ har en relativt åpen vekstform, så denne plantesorten brukes ikke til skjerming.

Forsythia har en lang historie bak seg. De mest kjente artene kommer fra Kina, men enkelte arter vokser også naturlig i Sør-Europa. Planten har spredt seg over et stort område. Det er et bevis på at forsythia ‘Spectabilis’ er en robust hekkplante: den føler seg hjemme over hele verden, også i hagen din. Forsythia krever godt og regelmessig stell for å holde den fin.

Kjøp forsythia ‘Spectabilis’ på Hekkplanterdirekte.no

Kjøp forsythia ‘Spectabilis’ på Hekkplanterdirekte.no

Forsythia intermedia er en mye brukt sort av forsythia til hagen. Forsythia intermedia er en krysning mellom to arter av forsythia. Den har blitt krysset med andre sorter for å avle fram en sort som egner seg perfekt som hageplante. Det er mange fordeler ved å bruke en vanlig sort som forsythia ‘Spectabilis’. Det krever litt øvelse å beskjære forsythia ‘Spectabilis’, men siden denne sorten er så vanlig kan du finne masse gode råd og tips på nettet. Slik er det ikke med mindre kjente sorter og arter.

<p.Kjøp forsythia ‘Spectabilis’ på nett på Hekkplanterdirekte.no og opplev vår service. Hos Hekkplanterdirekte.no legger vi stor vekt på å gi kundene våre en god kjøpsopplevelse. Vi håper du blir fornøyd med hekken og ønsker deg velkommen igjen ved neste anledning! Det er så mye å velge mellom - forsythia ‘Spectabilis’ er bare begynnelsen!

Vis mer Vis mindre