Ferdighekk

 1. Ambratre (200 cm)
  Fra kr 8 003,98
  Kvalitet:
  Ekstra kvalitet
  Anbefalt planteavstand:
  1.0 Stk. pr. meter
  Røtter:
  100L Potte

  Minste salgsenhet: 6

  Antall:
  6+
  kr 8 003,98

  Inkludert moms og tollavgifter. Unntatt transportkostnader.

  Direkte levering

Mer om ambratreet

Ambratreet (liquidambar styraciflua) er en hekkplante med mange ansikter. Spanske oppdagelsesreisende mente at treets gylne harpiks var flytende rav (fossil harpiks), et kostbart materiale på den tiden, derav navnet. Man oppdaget snart at harpiksen ikke var rav, men det var et billig alternativ. Etter dette ble ambratreet til en populær plante i hele Europa. Ikke så overraskende - ambratreet har veldig mye å tilby. Fargen på harpiksen er ikke det eneste som er spesielt med ambratreet.

Unge trær har en pyramideformet krone som blir oval med tiden. De håndstore femflikete bladene er stjerneformede. Bladene er først glinsende grønne, men blir etter hvert lilla. Høstfargen er oransjerød. Men selv når greinene er nakne er ambratreet en fryd for øyet. Greinene har et korklag og skiller seg ut med sin pyramideformede silhuett. De blomstene som sitter på ambratreet på våren er ikke spesielt iøynefallende, men treet kvitterer med gulgrønne piggete frukter (som minner om kastanjeskall).

Ambratreet i hagen din

Ambratrær kan bli 25 til 30 meter høyt. Men frykt ikke, ambratreet vokser veldig langsomt, så det kan lett unngås ved å beskjære treet noen ganger i året både i bredden og høyden. Dette er en av grunnene til at ambratreet er et godt valg til mellomstore og små hager. Fjern lave greiner i juni og en gang til om høsten rundt oktober måned for å beholde formen. Siden greinene kan være svært tykke skal man kutte av greinene med en grensag eller -saks. Gå forsiktig til verks.

Ambratreet forekommer naturlig i myrlendte områder og trives altså best i fuktig jord. Hvor fuktig jorden er, avhenger av jordtypen. Vet du om du har sandjord, leirjord eller for eksempel torvholdig jord i hagen? Det er viktig å sjekke jordtypen før du bestemmer deg for hvilken hekkplante du skal kjøpe, men ambratreet krever ellers lite stell og omtanke. Eller du kan la en profesjonell gartner klippe treet, da det er viktig med skikkelig beskjæring. Hvis det gjøres på feil måte kan det oppstå skader på treet, som kan hemme veksten.