Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Fagerrørkvein

Fagerrørkvein (latinsk navn: Calamagrostis acutiflora) er et populært høyt prydgress som er en del av Poaceae-familien. Prydgresset vokser raskt og er lett å stelle. Calamagrostis acutiflora er høyere enn de fleste prydgresser. Plantene kan bli opptil 150 cm høye. Det finnes forskjellige typer fagerrørkvein. Hos Hekkplanterdirekte.no tilbyr vi to typer: Calamagrostis acutiflora 'Karl Foerster' og Calamagrostis acutiflora 'Overdam'.

Vise som Rutenett Liste

2 varer

Vis
per side
Sorter etter

Bruk av Calamagrostis acutiflora

Dette prydgresset kan brukes på forskjellige måter. Den kan plantes solitært eller på rekke, og i begge tilfeller er den et skikkelig blikkfang i hagen din. Calamagrostis acutiflora er en høy, slående plante som også ser bra ut som solitær plante. Du kan også nyte fagerrørkvein på terrassen eller balkongen ved å plassere det i en krukke eller plantebeholder. På denne måten kan du enkelt skape beskyttelse mot innsyn.

Fagerrørkvein er også egnet for bruk som hekk i hagen din. Vi tilbyr ferdige hekker av Calamagrostis acutiflora 'Overdam'. Med ferdige hekker vil du umiddelbart se resultater og nyte beskyttelse mot innsyn i hagen din. De ferdige hekkene er 1 meter lange og kan enkelt plasseres i hagen din. Lag en uformell hagehekk på en leken måte.

Fagerrørkvein

Stell av fagerrørkvein

Prydgress er lett å vedlikeholde og krever ikke mye stell. Imidlertid er det nødvendig å beskjære prydgress årlig. Fagerrørkvein kan beskjæres tidlig på våren ved å klippe gresset til ca. 10-20 cm over bakken og trekke ut de døde stilkene. Calamagrostis acutiflora er hardfør og tåler temperaturer ned til 25 minusgrader, selv om fagerrørkvein ikke er eviggrønn.