Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Lampebørstegress

Lampebørstegress (Pennisetum alopecuroides) er et prydgress som produserer tallrike bustete fjær i gulrosa farger om sommeren. Den blomstrer vakkert om sommeren og høsten. De er egnet for mange forskjellige hager. De danner vakre klumper som ser bra ut i en blandet kant eller ved å plante dem i store grupper. Lampebørstegress vokser godt i fuktig, leirete, nøytral jord. Dekorasjonsgresset vokser rett opp og er omtrent 50 til 100 cm høyt. De blir opptil 100 cm brede. Lampebørstegress er ikke eviggrønt. De skal beskjæres til en høyde på omtrent 20 cm i slutten av mars.

Fordeler:

  • Lite stell
  • Vinterhardfør
  • Kan brukes som avskårne blomster

Ulemper:

  • Ikke eviggrønn

Typer lampebørstegress

Det finnes mange varianter av Pennisetum alopecuroides, og de varierer betydelig i høyde. Hos Hekkplanterdirekte.no tilbyr vi to varianter av lampebørstegress: Pennisetum alopecuroides 'Little Bunny' og Pennisetum alopecuroides 'Hameln'. Lampebørstegress 'Little Bunny' er et lavtvoksende prydgress med mange bustete fjær i gult, grønt og rosa. Om sommeren produserer 'Hameln'-lampebørstegresset mange bustete fjær i gulgrønne farger, og om høsten bytter fjærene til lysebrun/lilla.

Lampebørstegress i hagen

Lampebørstegress i hagen

Pennisetum alopecuroides kommer fra Australia og Øst-Asia. I Norge er det et populært prydgress i hager. Men den kan også plantes som en dekorativ grenseplante. De vakre klumpene av lampebørstegress skaper en fantastisk effekt i grensen din. Du vil også se mer og mer lampebørstegress i tørkede buketter.

Pennisetum alopecuroides kan plantes i forskjellige typer hager. Dette prydgresset er spesielt egnet for lyngheier eller steinhager. Pennisetum alopecuroides kan plantes som solitær plante, men det ser enda bedre ut i grupper. Den kan brukes til å skape en uformell hagegrense, men Pennisetum alopecuroides kan også brukes som grenseplante.

Lampebørstegress stell og plassering

Stell og plassering

Lampebørstegress er et prydgress som krever lite stell. Gresset skal bare klippes ned om våren. Dette gjøres best tidlig på våren, mellom starten av mars og midten av april. Pennisetum alopecuroides vil da spire på nytt. Dette prydgresset er ikke eviggrønt, men tåler temperaturer på rundt 10 minusgrader. Hvis det blir kraftig frost, er det best å dekke til lampebørstegresset.

Dette prydgresset elsker solen, så plant det på en varm og solrik plass i hagen din. Plant Pennisetum alopecuroides om våren eller sommeren, når jorden er god og varm. Jordsmonnet kan være fuktig, men lampebørstegress liker ikke våte føtter. Så sørge for god drenering.