Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Staudehirse

Panicum virgatum er også kjent som staudehirse. Panicum virgatum er en prydgressfamilie som inkluderer vakre høye prydgresser. Staudehirse er hjemmehørende i Nord-Amerika, men kan nå også bli funnet i mange hager i Europa. Panicum virgatum er en type gress som vokser i opprett form. Bladfargene varierer fra art til art. Panicum virgatum 'Northwind' har en nydelig blågrønn farge, mens Panicum virgatum 'Shenandoah' har friske, grønne blader som blir røde om høsten. Hos Hekkplanterdirekte.no serger vi fire varianter av Panicum virgatum: staudehirse 'Northwind', staudehirse 'Heiliger Hain', staudehirse 'Prairie Sky' og staudehirse 'Shenandoah'

Panicum virgatum i hagen

Staudehirse er en nydelig plante i hagen. Takket være det store utvalget av varianter, vil du alltid finne en som passer til utseendet på hagen din. Staudehirse er et vakkert prydgress som vokser opprett med smale blader og kan vokse veldig høyt. Panicum virgatum 'Northwind', kan for eksempel nå en høyde på 150 cm. Alle typer staudehirse er hardføre, noe som betyr at de tåler kulden. De fryser ikke lett og krever ikke ekstra stell om vinteren.

Ikke alle sorter er eviggrønne. Det er mulig at Panicum virgatum mister bladene om vinteren. Imidlertid vil du få vakre nye blader som erstatter dem neste vår. Bladene til en rekke varianter av staudehirse skifter også farge.

staudehirse

Stell og plassering

Panicum virgatum kan best plantes på et solfylt sted hvor de vil se aller best ut. De fleste staudehirser liker normal til tørr jord. Panicum virgatum er en enkel plante å stelle. Staudehirse krever lite og feller bladene selv, så du kan nyte de vakre, nye bladene om våren.

Det fine med staudehirse er at du kan formere den. Når de første skuddene er synlige om våren, kan du begynne å jobbe med Panicum virgatum. Hvis planten ikke er for stor, kan du dele rotklumpen med en stor kniv. Er staudehirsen allerede mye større, men vil du fremdeles formere den? Da bør du gjøre det annerledes. La prydgresset stå i bakken mens du deler rotklumpen i to med en spade. Fjern deretter de delte staudehirsebitene fra jorden og plant dem på nytt på riktig sted. Sørg for at prydgresset får nok vann.