Sammenlign produkter
 1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.
Lukk

Skjærsmin

Philadelphus virginal

Philadelphus virginal (norsk: skjærsmin eller falsk jasmin) er en hybrid (krysning) mellom ulike arter av philadelphus. Den blomstrer i mai og juni med velduftende kremhvite blomster. Skjærsmin er en raskt voksende hekkplante med bred vekstform som bør skjæres kraftig tilbake hvert år. Skjærsmin gjør seg derfor spesielt bra som uformell, frittvoksende hekk i store hager, f.eks. på landet. Det er best å beskjære den rett etter blomstringen, på sensommeren, så den vil blomstre på nytt året etter. I tillegg kan man begrense den årlige veksten ved hjelp av beskjæring. Vil du forynge planten, så skal du skjære bort de eldste skudd like over bakken om vinteren. Nye skudd kan forkortes med ¼-½.

Fordeler:

 • Duftende blomster.
 • Godt egnet til uformelle hekker.

Ulemper:

 • Egner seg bare til brede hekker pga. vekstformen.
 • Hekker av skjærsmin vokser seg ikke helt tett.
Vis mer Vis mindre
Fra kr 300,10
 • Duftende Duftende
 • Bred vekst Bred vekst
 • Uformell hekk Uformell hekk
 • Hurtigvoksende Hurtigvoksende
Vinterherdighet
Bra
Giftig
Nei
Latinsk navn
Philadelphus virginal
Produktegenskaper
Løvfellende, Hurtigvoksende, Bred vekst, Uformell hekk, Duftende
Potte

Skjærsmin potte 40-60 cm

kr 300,10 Fra kr 103,80

Skjærsmin potte 40-60 cm

kr 300,10 Fra kr 103,80
Tilgjengelig
Kvalitet
Normal kvalitet
Antall per løpemeter
4
Type røtter
I potte
Minste salgsenhet
50
Se detaljer
Tilgjengelig
 • 50+ kr 195,20
 • 100+ kr 123,80
 • 200+ kr 103,80
Legg til i ønskeliste
Legg til og sammenlign
Skjærsmin som hekk

Skjærsmin som hekk

Skjærsmin er en populær hekkplante. Kunder liker skjærsmin på grunn av dens flotte hvite blomster som dufter så deilig. Planten har fått sitt andre navn ‘falsk jasmin’ på grunn av blomstenes duft, som minner om jasmin (selv om de to ikke er beslektet). Duften er et stort pluss ved planten. Når du kommer hjem vil du kjenne lukten av blomstene - og det er noe å glede seg til!

Skjærsmin er en svært uformell hekkplante med et virvar av greiner og blomster som sprer seg kraftig. Den kommer til sin fulle rett om den får god plass i hagen. Skjærsmin egner seg spesielt godt til store landlige hager. Planten passer godt til omgivelsene og gjør hagen både livlig og spennende. Men vær obs på at katten ikke spiser av hekken - skjærsmin er giftig for katter. Katter pleier å unngå den, men det kan ikke helt utelukkes at de noen ganger likevel spiser av planten.

Kjøp skjærsmin på Hekkplanterdirekte.no

Kjøp skjærsmin på Hekkplanterdirekte.no

Falsk jasmin har blitt et kjent ansikt på Hekkplanterdirekte.no. Planten har vært en del av sortimentet vårt i mange år og vi har alltid fått positive tilbakemeldinger på den, især når det gjelder duften av blomstene. Når du handler på Hekkplanterdirekte.no kommer du til å få en unik kjøpsopplevelse. Med skjærsmin kjøper du noe virkelig vakkert til hagen din. Bestill skjærsmin enkelt og raskt online i nettbutikken vår ved hjelp av menyene ovenfor.

Etter at du har bestilt plantene sørger vi for rask levering av varene dine. Hekken kan plantes rett etter levering, så du kan nyte den umiddelbart! Det tar litt tid før plantene har vokst seg store og blitt en integrert del av hagen din, men den første blomstringen er rett og slett overveldende! Skriv gjerne til oss og fortell hva du synes!

Vis mer Vis mindre