Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Edelsypress

På grunn av det store utvalget av sorter er edelsypressen (eller lawsonsypress) en uunnværlig del av mange hager. Spesielt de blå-grå og gule sorter av edelsypress er populære og godt egnet til hekk. En ulempe med edelsypress er at den blir treaktig på innsiden. Dette kan ikke unngås, men du kan forsinke prosessen med regelmessig beskjæring. Ved hjelp av beskjæring sikrer du at du kan nyte dine edelsypresser i lang tid. Edelsypress tåler ikke å stå med føttene i vann.

Edelsypress som hekk

Edelsypress som hekk

Edelsypress er en velduftende eviggrønn hekkplante som ofte dyrkes i hager. Den krever lite stell og vokser seg raskt til en tett hekk, så den gir privatliv og ro i hagen. De myke nålene stikker ikke. Edelsypressen ser vennlig, men også massiv ut. Trærne danner en friskt grønn ramme rundt hagen som gjør hagen til et veldig hyggelig sted å være.

Lawsonsypress kommer opprinnelig fra USA, men også her i Norge trives edelsypressen veldig bra. Selv om den ikke blir like stor som i USA - der den kan bli opptil 60 m høy - trives edelsypress også i Europa, der den kan bli inntil 40 meter høy i naturen. Edelsypress bør beskjæres hvert år dersom den brukes som hekk.

Kjøp edelsypress på nett

Kjøp edelsypress på nett

På Hekkplanterdirekte.no kan du også kjøpe edelsypress. Vi har valgt bare de sortene som passer godt til hagen og klarer seg godt i klimaet i de nordlige og vestlige delene av Europa. Men de bør ikke utsettes for kraftig regnvær, med mindre jorda er godt drenert. Denne sypressen er svært hardfør, men foretrekker et mildt maritimt klima med mild eller lummer luft.

Det er enkelt å bestille edelsypress på Hekkplanterdirekte.no. I menyen kan du velge nøyaktig hvor mange meter hekk du trenger. Programmet beregner så hvor mange planter som må til. På den måten kan du sette sammen din egen hekk bak datamaskinen - vi tar oss av resten. Vi tilbyr rask levering, varene blir vanligvis levert innen noen få dager, så du kan plante hekkplantene dine så snart som mulig!