Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Buksbom

Buxus sempervirens eller buksbom egner seg veldig godt til lavere hekker og kan brukes som avgrensning av blomsterbed og langs stier. Buksbom utgjør dessuten et ypperlig valg til formklipping. Buksbom er en saktevoksende plante som tåler skygge og trives fint på de fleste jordtyper. Buksbom tåler derimot ikke (altfor) kraftig vind og skal heller ikke vannes for mye, da den ikke klarer seg godt i for fuktig jord. Planten skal beskjæres sent på våren. Bladet på hekksaksen skal holdes parallelt med hekken.

Fordeler:

  • Beholder formen og bladene
  • Fullt hardfør
  • Kan plantes i nesten alle hager og jordtyper
  • Tett vekst
  • Spesielt velegnet til formklipping

Ulemper:

  • Saktevoksende
Vise som Rutenett Liste

2 varer

Vis
per side
Sorter etter

Buksbom som hekk

Buksbom som hekk

Buxus sempervirens er en hekkplante som lyser flott opp i hagen: grønn og riktig stilig fra januar til desember, og fortsatt moderne! Selvfølgelig kjenner vi buksbom fra de klassiske hagene, og den plantes ofte ved borger, slott og herregårder. Også i moderne hager er buksbom både vanlig og populær. Ta for eksempel de kortklipte buskene som man ofte ser i hager ved forretninger. Buksbom er selve symbolet på lojalitet og klasse - det er derfor ikke overraskende at det også i dag er mange mennesker som planter buksbomhekk!

Buksbom trives utmerket i vårt klima. Det høres kanskje rart ut, da buksbom opprinnelig vokser i de sørlige landene. Men siden buksbom særlig forekommer i kjølige fjell tåler denne hekkplanten både kaldt vær og skygge. I Sør-Europa vokser buksbom til en høy, fin busk. Hos oss i Norge brukes buksbom for det meste som lav, kortklipt hekk. I våre norske hager er buksbom en nøysom og lettstelt hekkplante som kan plantes nesten overalt. For mye sol kan være skadelig for planten: ikke beskjær den i direkte sollys, ellers tørker kvistene for mye ut.

Kjøp buksbom på Hekkplanterdirekte.no

Kjøp buksbom på Hekkplanterdirekte.no

Buksbomhekker kan hjelpe deg gjøre hagen finere og mer innbydende. Plant den for eksempel i forhagen, der denne hekkplanten vil skape en herlig atmosfære i hagen. Du kan kjøpe den eviggrønne buksbomen på Hekkplanterdirekte.no. Hos oss finner du buksbom til konkurransedyktige priser. Vi tilbyr høyeste kvalitet og rask service. Kjøp buksbom uten vanskelighet eller tidsspille!

Buksbom vokser raskt til en vakker, lav hekk i hagen din. Vil du ikke vente mange år på at buksbomhekken vokser seg stor? I nettbutikken vår kan du også kjøpe ferdighekk. Denne typen hekk har vokst seg stor på planteskolen og gir en flott og tett hekk med det samme. Det er fordelen med å kjøpe buksbom på Hekkplanterdirekte.no! Du velger, du bestemmer, og så leverer vi den hekken som passer dine behov! Se her for ferdighekkene våre. Ovenfor finner du våre vanlige buksbomhekker.