Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Spolebusk

Euonymus (norsk navn: spolebusk) vokser best i godt drenert jord, men trives fint i nesten al slags jord. Spolebusken stammer opprinnelig fra Japan og Korea. Spolebusker egner seg perfekt til lave hekker. De er fullt hardføre og veldig lettstelte. De brokete sortene av spolebusk har de flotteste bladfargene på et sted med mer sol. Hvis planten står i skyggen, skifter bladenes farge til grønn. Spolebusk kalles også beinved av norske gartnere.

Spolebusk som hekk

Spolebusk som hekk

Spolebusk er en hekkplante med en temmelig kompakt vekstform. Spolebusk fåes i mange varianter. I Europa er det bare én art som vokser vilt, euonymus europaeus. Den er mest utbredt i de sørlige og østlige delene av Danmark og andre mellomeuropeiske land, men i Norge forekommer den bare forvillet fra hager. Den vokser gjerne i kalkrik jord. Planten mister bladene om vinteren. Fremmede arter er mer populære enn euonymus europaeus, da de forblir grønne hele året. Det er derfor også mulig å kjøpe eviggrønne arter og sorter av beinved i nettbutikken vår. Disse sortene er valgt på grunn av sine gode egenskaper som hageplante.

Beinved er en giftig hekkplante. Det bør du være klar over før du velger å kjøpe spolebusk. Hele planten er dødelig giftig for mennesker hvis man spiser av den. De fleste dyr tåler giften, så fuglene vil ikke holde seg borte fra hagen din. På grunn av giften er planten relativt sjelden i parker, men din hage vil skille seg enda mer ut!

Kjøp spolebusk på Hekkplanterdirekte.no

Kjøp spolebusk på Hekkplanterdirekte.no

Hos Hekkplanterdirekte.no er vi fan av beinved. Spolebusk er en meget flott hekkplante: fargerik, sterk, hardfør og - når det gjelder sortene i butikken vår - eviggrønn. Eller kanskje er “grønn” ikke det riktige ordet her: spolebusken absorberer lys og blomstrer i et hav av strålende farger. Vi hos Hekkplanterdirekte.no er veldig glade for å kunne selge spolebusk! Hos oss finner du beinved til fornuftige priser.

Beinved passer alle. Som sagt trives beinved fint i mange forskjellige jordtyper. De områdene der planten forekommer viltvoksende er best, men de sortene som selges i nettbutikken vår trives veldig godt også andre steder i landet. Det er derfor vi har valgt å tilby deg akkurat disse plantesortene.