Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Japansk kristtorn

Ilex crenata (japansk kristtorn) er en hekkplante med grønne blader som brukes mer og mer i hager. På grunn av de små bladene og plantens kompakte vekstform brukes den mye som erstatning for den tradisjonelle buksbomhekken. Vi har mange forskjellige varianter å velge mellom, og alle har sine egne spesielle egenskaper. Hekkplanterdirekte.no har et bredt utvalg, så du kan plante disse plantene i hagen hele året. Ilex crenata (japansk kristtorn) egner seg veldig godt til både små hekker og hekker opp til 2 meter. Ilex crenata er lett å beskjære, så du kan få en flott, rett hekk. De små, svært ubetydelige blomstene og de svarte bærene gir japansk kristtorn en helt spesiell prydverdi. Visste du at hagene på “Paleis het Loo” i Nederland er tilplantet med Ilex crenata (japansk kristtorn)?

Japansk kristtorn

Japansk kristtorn

Japansk kristtorn (ilex crenata) er en vintergrønn hekkplante som har vunnet popularitet på grunn av likheten med buksbom. Japansk kristtorn ligner på buksbom i utseende med sine små, mørkegrønne og læraktige blader. I tillegg har denne vakre eviggrønne hekkplanten en svært kompakt vekstform og vokser langsomt, noe som gjør den ideell til lave hekker, f.eks. til innramming av blomsterbed, men også til formklipping. Populariteten skyldes også at japansk kristtorn tåler hard beskjæring veldig godt.

Hvorfor japansk kristtorn?

Hvorfor japansk kristtorn?

Japansk kristtorn blir stadig mer vanlig i Norge de siste årene fordi buksbom har blitt rammet av en fryktet og destruktiv soppsykdom som kan ødelegge buksbomhekker helt. Det er mange som bruker buksbom til tidskrevende formklipping, så det kan være helt forferdelig å bli rammet av sykdommen. Den småbladete ilex crenata er løsningen: den er litt dyrere enn buksbom, men forskjellen er mindre om du velger å kjøpe mindre planter, og ilex crenata vokser vesentlig fortere enn buksbom. Dyrkere og foredlere oppdaget plantens kvaliteter for noen år siden, noe som har banet vei for utviklingen av en lang rekke nye sorter, for eksempel ‘Convexa’ (den mest populære), ‘Dark Green’ og ‘Blondie’. Ta en titt på Hekkplanterdirekte.no og overbevis deg selv!

Japansk kristtorn på nett

Japansk kristtorn på nett

Hos Hekkplanterdirekte.no har vi lenge vært klar over at japansk kristtorn er en utmerket ny hekkplante som fortjener en plass både i sortimentet og i kundenes handlekurv. Ved å kjøpe japansk kristtorn på nett kan du hoppe over hagesentrene og få plantene levert på døra. Når du er i ferd med å bestille plantene kan du velge tid for levering, så du ikke blir overrasket. Så snart plantene er plantet i hagen din kan du nyte de flotte bladene, bittesmå blomstene i mai-juni og de vakre svarte bærene som følger blomstene og blir sittende lenge på hekken. Og man trenger ikke bekymre seg for noe når vinteren setter inn: japansk kristtorn klarer vintrene i Norge uten problemer.