Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Hortensia

Hydrangea (norsk navn: hortensia) er en planteslekt i hortensiafamilien (hydrangeaceae). Det finnes ca. 100 arter og sorter av blomstrende planter som er spredt over hele verden. Enkelte arter finnes viltvoksende og i tillegg finnes det også en rekke kultivarer. Hortensia er spesielt vanlig i Kina og Japan. Hekkplanterdirekte.no har valgt ut en del sorter av hortensia som egner seg godt til uformelle, frittvoksende blomstrende hekker.

Hortensia som hekk

Hortensia som hekk

Hortensia er en av de mest kjente og mest solgte blomsterartene i verden. Man skulle da tro at nesten alle kjenner til plantens gode egenskaper. Vi hos Hekkplanterdirekte.no har imidlertid lagt merke til at det ikke er tilfellet. Mange kunder blir overrasket over å høre at vi betrakter hortensia som en hekkplante. De spør: “Er hortensia ikke en blomsterart?”. Ikke hos oss. Vi har nemlig oppdaget at hortensia egner seg perfekt til hekk.

Et særtrekk ved hortensiaen er at surheten i jorden bestemmer plantens farge. De trives godt hvis de plantes i sur jord, men fargen på bladene skifter fra rosa/rød til blå. For de som har sur jord i hagen sin kan dette være en god grunn til å plante hortensia - fargen er jo helt unik. Vil du ha en hortensia med denne spesielle egenskapen, så skal du velge hortensia ‘Bodensee’ i nettbutikken vår.

Kjøp hortensia på Hekkplanterdirekte.no

Kjøp hortensia på Hekkplanterdirekte.no

De sortene av hortensia som selges i vår nettbutikk egner seg alle godt til hekk. Resultatet er en fargerik, frodig hekk med et landlig og uformelt utseende. Den blir ikke så høy, men vil likevel gi litt skjerming og le mot vinden med tiden. Hortensia er veldig lettstelt og trenger ikke å beskjæres annet enn det som måtte vokse i veien. Hortensia er nesten fullt hardfør, men planten bør dekkes nederst ved bakken om vinteren for å unngå frostskader. Den tåler ikke full sol og bør plantes i skyggen eller halvskyggen.

Skal du kjøpe hortensia, men er du fortsatt ikke helt overbevist om at den kan brukes som hekk? På Hekkplanterdirekte.no kan du være helt sikker på at dine hortensiaer vil bli en veldig vakker hekk. Ellers får de ikke være en del av utvalget vårt! Kjøp dine hortensiaer på nett - det er raskt, enkelt og billig.