Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Kornell

Kornell (cornus) er en slekt med 30-50 arter av både eviggrønne og løvfellende busker. Hekkplanterdirekte.no selger bare de sortene som egner seg til en uformell, frittvoksende hekk. Den særegne fargen på greinene og den nydelige blomstringen om våren gjør kornell til en fest for øyet, selv uten bladene! Plantens brede vekstform gjør at den er mindre egnet til små hager.

Kornell som hekk

Kornell som hekk

Kornell er en løvfellende hekkplante som pynter hagen hele året med sine skiftende farger. Enkelte arter av kornell vokser naturlig i Europa, men i Norge er det bare villkornell (cornus sanguinea). En del andre arter finnes forvillet fra norske hager, f.eks. vårkornell (cornus mas). Kornell klarer seg fint under våre klimatiske forhold, siden den er veldig hardfør og i stand til å overleve de harde norske vintrene. Planten setter flotte bær, men de er ikke spesielt velsmakende.

Villkornell er den mest vanlige arten i naturen, men i nettbutikken vår selger vi bare vårkornell, sibirkornell (cornus alba) og gullkornell (cornus stolonifera), som vi synes egner seg godt som hageplante. Husk på å gi kornell god plass til å vokse. I små hager vil den være for dominerende, da den sprer seg veldig raskt og kraftig. Kornell passer best til store, romslige og uformelle hager.

Kjøp kornell på Hekkplanterdirekte.no

Kjøp kornell på Hekkplanterdirekte.no

Hekkplanterdirekte.no tilbyr kornell til konkurransedyktige priser. Du kan raskt og enkelt søke og bestille plantene. Når du har fullført din bestilling leverer vi buskene så raskt som mulig, så du kan konsentrere deg om hagen din. Når plantene har kommet frem er det bare å plante dem ut i hagen. Dette er den moderne måten å kjøpe planter på: kjøp kornell på nett og opplev vår service og kvalitet.

Det er flere grunner til at kornell er en flott hekkplante. Vi har allerede nevnt de skiftende fargene, den frodige blomstringen og de flotte bærene. I tillegg er kornell eksepsjonelt hardfør: den tåler temperaturer ned til -35ºC, så den trives også i de kaldeste delene av landet, og det er ikke mange hekkplanter som gjør.