Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Spirea

Spirea av slekten spirea i rosefamilien er en stor gruppe planter som inkluderer både delvis vintergrønne og løvfellende busker. Det finnes mange sorter av spirea som kan ha hvite, rosa, lilla eller røde blomster. Blomstringsperioden varierer alt etter sorten. Enkelte sorter har veldig flotte blomsterstilker, som for eksempel spiraea x cinera ‘Grefsheim’, mens andre sorter har vakre gulbrokete blader, som for eksempel spiraea japonica ‘Goldflame’. De sortene av spirea som du finner på Hekkplanterdirekte.no egner seg godt til uformelle riktblomstrende hekker. Ved å plante dem i større grupper (f.eks. i blomsterbed eller som hekk) gir det en ekstra fin effekt.

Spirea som hekk

Spirea som hekk

Spirea er en busk som egner seg ypperlig til å plante som hekk. Velger du spirea vil du få en liten, uformell hekk som gjør din hage til et flott sted å være. Spirea fås i mange varianter, hver med sine egenskaper. På Hekkplanterdirekte.no tilbyr vi fire forskjellige sorter av spirea, nemlig brudespirea ‘Grefsheim’ (spiraea x cinera ‘Grefsheim’), japanspirea ‘Genpei’, japanspirea ‘Goldflame’ og japanspirea ‘Anthony Waterer’. Hos oss finner du alltid den spireahekken som passer til både deg og din hage.

Det er ikke vanskelig å stelle spirea. Man skal bare huske at hver sort stiller bestemte krav til stell, planting og voksested. De fleste sorter av spirea for eksempel blomstrer rikere om de plantes om vinteren. Blomstringsperioden varierer alt etter sorten fra mars til september. Også slutthøyden kan være svært forskjellig fra sort til sort. Spireabusker som blomstrer om sommeren bør skjæres ned rett etter frosten, mens de busker som blomstrer om våren skal klippes ned etter de har blomstret ferdig. Spirea tåler ikke tørr jord og foretrekker fuktig, fruktbar jord. Det er best å plante spirea lyst eller i halvskygge.

Kjøp spirea på nett

Kjøp spirea på nett

Har du tenkt deg å kjøpe spirea på nett? Vi gjør det lett og enkelt for deg å bestille spirea i vår nettbutikk, Hekkplanterdirekte.no! Velg først en plante som passer deg og bruk så verktøyet i menyen for å regne ut hvor mange planter du trenger per løpemeter. På denne måten vil du raskt finne ut hvor mange spireaplanter du skal kjøpe. Når du har bestilt plantene så får du en bekreftelse på hva du har bestilt på e-post. Har du spørsmål angående din ordre eller transporten av dine planter er du velkommen til å kontakte oss!