Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Japanstarr

Carex morrowii, også kjent som japanstarr, er et lavt prydgress som er perfekt i en lav hekk i hagen. Den kan bli 40 cm høy. Japanstarr er medlem av Cyperaceae-familien. Det er et vakkert prydgress som gir hagen din en leken effekt. Det fyller ut tomrom i hagen din. Det er også svært hyggelig å plante store områder med japanstarr i hagen. Japanstarr byr på et fantastisk utseende.

Dette prydgresset passer svært godt til å plante i områder eller mellom eksisterende planter for å fylle tomrom. Det finnes flere varianter av Carex morrowii. Hos Hekkplanterdirekte.no tilbyr vi to varianter, Carex morrowii 'Ice Dance' og Carex morrowii 'Irish Green'. Bladene på japanstarr har en vakker grønn farge med gule kanter. Japanstarr 'Irish Green' er ensfarget, frisk grønn.

Vise som Rutenett Liste

2 varer

Vis
per side
Sorter etter

Carex morrowii i hagen din

Prydgress er i ferd med å bli stadig mer populært i hager som bunndekke eller stengsler. Japanstarr er et lavt prydgress. Det er nydelig i enhver hage, enten du planter det på bare flekker i hagen eller som et lavt hagestengsel. Hvis du planter dem som et bed, er de utrolig fine som en grense eller linje. Carex morrowii hører hjemme i alle typer hager. Carex morrowii er eviggrønn og hardfør. Det betyr at de bevarer grønnfargen gjennom vinteren, og derfor utgjør et vakkert skue i hagen din hele året. De blir til og med intenst grønn om vinteren. Japanstarr tåler også kalde vintre. Dermed er det heller ikke nødvendig å beskytte dem ekstra om vinteren.

  sfeer_siergras_zegge

Stell og plassering av japanstarr

Carex morrowii er en enkel plante å ha i hagen. Gjennom året krever den lite stell. Bladene kan få noe feil farge eller bli mindre pene om vinteren. De kan du enkelt fjerne om våren. Starren kan også tynnes ut hvis du synes det er nødvendig. Gjør dette om våren eller sommeren. Carex morrowii kan plantes stort sett overalt. De vokser like godt på et solrikt sted som i skyggen. Det fine med Carex morrowii er at du kan formere den. Det gjør du ved å “rive” dem fra hverandre. Plant dem rett ut i hagen der de skal stå, eller driv dem frem i potter først.