Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Liriope

Liriope (latinsk navn: Liriope muscari) er en god, lavblomstret kantplante som også kan plantes som bunndekke. Liriope kan plantes både på en solrik og en lys skyggefull plass. Liriope vokser til omtrent 30 cm høyde. Prydgresset blomstrer med vakre blomster i stående aks fra sommer til høst. Fargen på blomstene avhenger av sorten. Hos Hekkplanterdirekte.no tilbyr vi to varianter av Lirirope: lirirope 'Ingwersen' og lirirope 'Monroe White'. 'Ingwersen' har lys lilla blomster. Som navnet antyder har 'Monroe White' hvite blomster. Begge sortene vokser til en høyde på omtrent 30 cm. Liriope muscari er egnet for ulike hager. Liriope muscari er også veldig egnet for bruk i kanter eller i krukker eller plantebeholdere på terrassen eller balkongen.

Fordeler:

  • Lite stell
  • Vinterhardfør
  • Bruk i blomsterkasser, lavtvoksende
  • Vintergrønn
Vise som Rutenett Liste

2 varer

Vis
per side
Sorter etter

Liriope muscari i hagen

Liriope muscari danner vakre klumper som ser bra ut i en blandet kant eller ved å plante dem i store grupper. Liriope er en ideell plante å nyte hele året. Siden liriope blomster sent, på sensommeren og tidlig på høsten, kan du fortsatt nyte de vakre blå/fiolette eller hvite blomstene sent på året. Når noen planter allerede forbereder vinterdvalen, kan du fortsatt nyte Liriope muscari fullt ut i hagen din.

lirirope 'Monroe White'

Stell og plassering

Liriope er et vintergrønt prydgress, noe som betyr at det holder seg grønt hele året. Disse prydgressene er også vinterhardføre, selv om de kan vise tegn til frostskader under sterk eller sen frost. Det kan være lurt å beskytte prydgresset mot frost. Liriope muscari er et pyntegress som krever lite stell. Den vokser godt i nesten alle typer jord. Liriope liker solen, men ikke for mye. Sørg for at du planter den på et sted der det er skygge jevnlig.

Bladene på liriope kan bli misfarget i løpet av vinteren. For å gi prydgresset friske blader igjen, kan du beskjære Liriope muscari om våren. I mars kan du beskjære bladene til ca. 5 cm over bakken. Enten du beskjærer planten eller ikke, får liriope alltid nye blader i april og nye blomstertopper i august.

lirirope 'Ingwersen'