Sammenlign produkter
  1. Fjern denne varen
Legg til flere varer for å kunne sammenligne Sammenlign
Ingen produkter å sammenligne.

Silkekinagress

Miscanthus sinensis is een siergras met een prachtige vormgroei. In het Nederlands wordt dit siergras Chinees prachtriet genoemd. Chinees prachtriet is een hoog siergras, sommige soorten kunnen tot wel 2 meter hoog worden. De bladeren van de Miscanthus sinensis zijn groen. Chinees prachtriet is een late bloeier, in september en oktober krijgt het siergras bronskleurige bloemen.

Er zijn verschillende soorten Chinees prachtriet, bij Haagplanten.net verkopen wij vijf verschillende soorten: Miscanthus sinensis ‘Chinaschilf’Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’Miscanthus sinensis ‘Morning Light’ en de Miscanthus sinensis ‘Strictus’. Kijk voor meer informatie per soort op de productpagina’s.

Miscanthus sinesis i hagen

Silkekinagress er en svært hardfør plante, helt ned til 30 minusgrader. Men dette prydgresset er ikke eviggrønt. Som navnet antyder, kommer denne gruppen prydgress hovedsakelig fra Asia. Miscanthus sinensis kan plasseres vakkert i grensen til hagen din, selv om den også kan brukes som en solitær plante og utgjøre et flott blikkfang. Miscanthus sinesis er vakker i en prydhage og kan plantes som skillelinje i hagen. Men også solitær i en krukke eller plantebeholder på terrassen eller balkongen ser bra ut i hagen din. Du kan til og med velge å plante flere prydgress i en bred plantebeholder. Du kan da også lage en skillevegg på balkongen eller terrassen. 

Miscanthus sinesis i hagen

Stell og plassering

Vi har allerede nevnt at Miscanthus sinensis ikke er eviggrønn. Om vinteren dør bladene, men om våren vil silkekinagresset vokse igjen til en vakker plante. For å gi dette silkekinagresset muligheten til å vokse seg vakkert på ny, kan du gi planten en hjelpende hånd ved å kutte av hele planten rett over bakken. Det er best å gjøre dette tidlig på våren. Gjør det aldri om vinteren. I april / mai vil prydgresset spire vakkert igjen og raskt vokse til en moden Miscanthus sinensis.

Silkekinagress liker en solrik plassering, men setter også pris på litt skygge. Så plasser dette prydgresset i direkte sol til halvskygge. Miscanthus sinensis liker en humusrik og fuktig jord. Sørg for at jorden er gjennomtrengelig. Røttene kan råtne hvis jorden er for våt.

Miscanthus stell og plassering